Ο Αντώνης Παπαθεοδούλου στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού

Κατηγορία: Εκδηλώσεις Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 03 Ιουνίου 2019

Ο συγγραφέας παιδικών βιβλίων κ. Αντώνης Παπαθεοδούλου ήρθε στην Τήνο, το Σάββατο, 1 Ιουνίου, για μια εκδήλωση στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού που διοργάνωσε η εκπαιδευτικός Θεατρικής Αγωγής κ. Λίλα Βιδάλη και μάγεψε μικρούς και μεγάλους.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ένα βίντεο όπου παρουσιάστηκαν τα έργα των παιδιών των σχολείων της Τήνου, τα οποία βασίστηκαν σε βιβλία του συγγραφέα και "δουλεύτηκαν" στο μάθημα της Θεατρικής Αγωγής καθ'όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους υπό την καθοδήγηση της κ. Βιδάλη.

Έπειτα, ο κ. Παπαθεοδούλου διάβασε στο κοινό ένα από τα βιβλία του με τρόπο καθηλωτικό και μοναδικό. Στη συνέχεια, παίρνοντας ιδέες από τα παιδιά, έφτιαξε μαζί τους μια ιστορία χρησιμοποιώντας ένα σκοινί και τους αφηγήθηκε δύο παραμύθια με ένα φύλλο εφημερίδας και ένα κίτρινο χαρτόνι που έπαιρναν κάθε φορά τη μορφή που χρειαζόταν για την ιστορία! Στο τέλος τα παιδιά έφτιαξαν μια χειροτεχνία, ένα πειρατικό σπαθί από εφημερίδα και ο συγγραφέας υπέγραψε τα βιβλία των μικρών του θαυμαστών! 

Η εκδήλωση έκλεισε με την προσφορά ενός αναμνηστικού δώρου, ενός μαρμάρινου περιστεριώνα, χαρακτηριστικού της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, στον κ. Παπαθεοδούλου από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των Σχολείων του νησιού.

 

  

  

 

 

 

Εμφανίσεις: 202