Το σχολείο μας

Για τις ανάγκες της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην πόλη της Τήνου λειτουργούσαν δύο Δημοτικά Σχολεία, το 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου και το 2ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου.

Με την πάροδο του χρόνου έγινε επιτακτική, ήδη από το 1990, η ανάγκη της επίλυσης των προβλημάτων που είχαν προκύψει, όπως ο μεγάλος αριθμός των μαθητών, οι στενόχωρες αίθουσες διδασκαλίας, ο μικρός αύλειος χώρος και οι μισθωμένες αίθουσες εκτός διδακτηρίου.

Έτσι φτάνουμε στο 2011 και στην ίδρυση του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου, το οποίο λειτουργεί σύμφωνα με το Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (ΕΑΕΠ).

Τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, το σχολικό έτος 2011-2012, το σχολείο «φιλοξενήθηκε» στο διδακτήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου και λειτούργησε ως «Συστεγαζόμενα 2ο & 3ο Δημοτικά Σχολεία Τήνου».

Από το σχολικό έτος 2012-2013 το 3ο Δημοτικό στεγάζεται σε κτίριο ιδιοκτησίας του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου στη θέση «Πασακρωτήρι». Ο χώρος αυτός ως τότε στέγαζε τα πρότυπα πειραματικά εργαστήρια μαρμαροτεχνίας και μεταλλοτεχνίας του Ε.Ο.Μ.Μ.Ε.Χ.

 

 

Μετά από κατάλληλες διαρρυθμίσεις και βελτιωτικές παρεμβάσεις προκειμένου να λειτουργήσει ως σχολική μονάδα με ασφάλεια, «μεταμορφώθηκε» σε ένα σύγχρονο και άνετο σχολείο.

Η σχολική μας μονάδα στεγάζεται σε διώροφο κτίριο με υπόγειο με εμβαδόν: 462,55 τ.μ. το ισόγειο, 450,50 τ.μ. ο α΄ όροφος και 441 τ.μ. το υπόγειο. 

Στο ισόγειο βρίσκονται ο χώρος υποδοχής, το εντευκτήριο, τρεις αίθουσες διδασκαλίας η βιβλιοθήκη και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Στον όροφο βρίσκονται πέντε αίθουσες διδασκαλίας, η αίθουσα Πληροφορικής, το Αρχείο και τα Γραφεία Διεύθυνσης και Εκπαιδευτικών. 

Στο υπόγειο βρίσκεται το λεβητοστάσιο και οι αποθηκευτικοί χώροι.

 

 

 

Εμφανίσεις: 1076