Τα εγκαίνια του σχολείου

Κατηγορία: Εκδηλώσεις Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 07 Μαΐου 2015

Την Κυριακή, 23/9/2012, στις 12:30, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του νέου σχολικού συγκροτήματος που στεγάζει πλέον το 3ο Δημοτικό Σχολείο και το 3ο Νηπιαγωγείο Τήνου, στο Πασακρωτήρι. Τον αγιασμό τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου & Τήνου κ. Δωρόθεος Β΄ και τα εγκαίνια πραγματοποίησε ο Υφυπουργός Παιδείας  & Θρησκευμάτων, Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου.

 

Με την έναρξη λειτουργίας του συγκροτήματος αυτού, λύθηκαν  υπαρκτά, πολύχρονα και κραυγαλέα προβλήματα στις κτιριακές υποδομές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Τήνο. Αποσυμφορήθηκε το 2ο Δημοτικό Σχολείο και αυτό όχι με μία λύση ανάγκης αλλά με μία επιλογή προοπτικής. Συγχρόνως αποκαταστάθηκε αυτό που δεν μπορούσε να γίνει πλέον ανεκτό, ως προς τις συνθήκες στέγασης του 3ου Νηπιαγωγείου.

 

Το έργο αυτό πραγματοποιήθηκε με δαπάνες του Δήμου, με την πολύτιμη βοήθεια και του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, που παραχώρησε το κτιριακό του συγκρότημα για το σκοπό αυτό αλλά και ενίσχυσε οικονομικά την προσπάθεια, αποδεικνύοντας  άλλη μια φορά την διαχρονική προσφορά του στην εκπαίδευση της νεολαίας μας. 

 

Εκπαιδευτικοί και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου παρουσίασαν προς τους συμπατριώτες και τους καλεσμένους μας, ένα ιδιαίτερα συγκινητικό δρώμενο με τραγούδια και παιχνίδι, θέλοντας να ευχαριστήσουν όλους όσοι συνέβαλαν στη δημιουργία του νέου τους Σχολείου και στη συνέχεια ξενάγησαν τους παρευρισκόμενους στους χώρους του συγκροτήματος.

 

Φωτογραφίες από τα εγκαίνια του σχολείου:

 

  

Εμφανίσεις: 649