«Πρεσβευτές και Πρέσβειρες της πολιτιστικής μας κληρονομιάς»

Κατηγορία: Προγράμματα 2014-15 Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2015

Τη φετινή σχολική χρονιά στα πλαίσια της Ευέλικτης Ζώνης και της Γεωγραφίας, εμείς οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου, υλοποιούμε το πρόγραμμα «Επικοινωνούμε με συνομηλίκους στον κόσμο ? Προωθούμε την πολιτιστική μας κληρονομιά».

 

Μέσω των πρεσβειών, γονέων που κατάγονται από άλλες χώρες, φίλων και γνωστών που μένουν στον τόπο μας ή στο εξωτερικό, συγκεντρώσαμε περίπου εκατό διευθύνσεις Δημοτικών Σχολείων από τη Φινλανδία ως το Αζερμπαϊτζάν και από τον Καναδά ως τη Σαουδική Αραβία.

Σκεφτήκαμε ότι εκτός από τις πληροφορίες για τον τόπο μας, το σχολείο μας , την καθημερινότητά μας, να στείλουμε κάτι αντιπροσωπευτικό της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

   

Έτσι, την Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2015, πραγματοποιήσαμε διδακτική επίσκεψη στην Προπαρασκευαστική και Επαγγελματική Σχολή Μαρμαρογλυπτικής  Πανόρμου Τήνου, όπου από κοντά είδαμε τους σπουδαστές της Σχολής να δημιουργούν τα μικρά έργα τέχνης που θα χαρίσουμε σε συνομηλίκους στον κόσμο, προωθώντας έτσι την πολιτιστική μας κληρονομιά. Βέβαια, ευελπιστούμε πως και τα παιδιά των άλλων χωρών θα κάνουν το ίδιο, ώστε να συγκεντρωθεί πλούσιο υλικό για το πρόγραμμά μας, που θα παρουσιαστεί στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

                            

Ευχαριστούμε θερμά τον κύριο Γιώργο Συλίκο που ικανοποίησε πρόθυμα το αίτημά μας και τους σπουδαστές της Σχολής. Ευχαριστούμε επίσης το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς ? Μουσείο Μαρμαροτεχνίας που πρόσφερε υλικό για τον ίδιο σκοπό. Τέλος ευχαριστούμε τους γονείς μας για την κάλυψη της δαπάνης του προγράμματος.

 

Επιπλέον, στα πλαίσια του ίδιου προγράμματος μιλήσαμε εμείς  τα παιδιά της  Στ΄τάξης  του 3ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου  με τα παιδιά της Ε΄τάξης του   Ενιαίου  περιφερειακού  Ολοήμερου  Δημοτικού  Σχολείου   Τριμήκληνης  της Κύπρου μέσω Skype.  Γνωριστήκαμε  και  ανταλλάξαμε πληροφορίες για τα σχολεία μας. 

Η εμπειρία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα , αφού   μάθαμε τόσα για τον τόπο τους  το  σχολείο  τους, τις διαφορές και τις ομοιότητες του χώρου , των μαθημάτων και των ωρών διδασκαλίας.
     Τέλος ανταλλάξαμε τις παρουσιάσεις που είχαμε ετοιμάσει  οι μαθητές και των δύο σχολείων και αφορούσαν τον τόπο μας και την πολιτιστική μας κληρονομιά.

Εμφανίσεις: 345