Ο «Αρκτούρος» στην Τήνο!

Κατηγορία: Προγράμματα 2014-15 Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2015

Ο Αρκτούρος μέσω των εθελοντών του βρέθηκε στο όμορφο νησί της Τήνου και στο σχολείο μας, ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας μικρούς μαθητές μέσω του Περιβαλλοντικού Προγράμματος «Δάσος: Πηγή Νερού & Ζωής». Το πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Δάσος: Πηγή Νερού και Ζωής σχεδιάστηκε από την παιδαγωγική ομάδα του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα δασικά οικοσυστήματα και το νερό.

 

Τη διαδραστική παρουσίαση ανέλαβε να υλοποιήσει η φιλόλογος Ιωάννα Τσιτσώνη, ενεργό μέλος του Δικτύου Εθελοντών του Αρκτούρου από το 2008. Οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν και να συμμετάσχουν παίζοντας μέσα από μία ευχάριστη διαδικασία.

 

  

 

Η δουλειά στο σχολείο είχε δύο μέρη: το πρώτο μέρος αποτελούνταν από την παρουσίαση αυτή καθαυτή και τη διάδραση με τα παιδιά παίζοντας, ενώ το δεύτερο μέρος αφορούσε τον διάλογο μετά το τέλος της παρουσίασης.

 

  

 

Στα πλαίσια της παρουσίασης οι μαθητές γράφουν και ζωγραφίζουν, ενώ με το παιχνίδι «πες μου τι νιώθεις», γράφουν με μία λέξη πως νιώθουν εκείνη τη δεδομένη στιγμή. Μερικά από τα έργα των παιδιών παρουσιάζονται παρακάτω:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμφανίσεις: 313