30 Ιανουαρίου 1823- 30 Ιανουαρίου 2017

Κατηγορία: Σχολ. Γιορτές 2016-2017 Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 02 Φεβρουαρίου 2017

30 Ιανουαρίου.Μέρα γιορτινή, μέρα σπουδαία και συγκινητική! Η εικόνα της Παναγιάς μας βρέθηκε και μαζί της κάθε άνθρωπος βρίσκει την παρηγοριά του, το στήριγμά του. Η παρουσία Της έχει σφραγίζει τη ζωή μας από τα μαθητικά μας χρόνια, όταν παίρνουμε μέρος στην περιφορά, τη λιτανεία , τη λαμπαδηφορία. Αισθανόμαστε ευλογημένοι, γιατί ζούμε στην Τήνο κάτω από τη Σκέπη της. Γεμίζουμε τους δρόμους με τις φωνές μας, τους ύμνους, τα φωτεινά φανάρια που κάνουν τη νύχτα και την καρδιά μας να λάμπει. Με το ίδιο σθένος και την ίδια συγκίνηση που ένιωσαν οι άνθρωποι τότε, 30 Ιανουαρίου 1823 ,όταν η αξίνα του Δημητρίου Βλάσση την έκοψε στα δυο, χωρίζοντας τη Θεοτόκο από τον Αρχάγγελο, αλλά προσφέροντας συγκίνηση και ελπίδα στους κατακτημένους  Τήνιους, κάνοντάς τους σύσσωμους να συγκεντρωθούν στη χώρα για να την προσκυνήσουν.

Κάθε χρόνο μαθητές του νησιού, κατά την περιφορά , κρατούν στα χέρια τους το Εικόνισμα, Αυτή τη χρονιά η Παναγιά μας αξίωσε να την κρατήσουν και οι μαθητές του σχολείου μας, Ελευθέριος Αλβέρτης και Νικόλαος Κρητικός.

 

 

Τους ευχόμαστε να είναι γεροί και καλοφώτιστοι!

Ευχαριστούμε θερμά και συγχαίρουμε όσους είχαν την εξαίρετη ιδέα ,μαθητές των σχολικών μονάδων να συμμετέχουν ενεργά κατά τη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας λαμβάνοντας έτσι τη Θεία Χάρη της.

Εμφανίσεις: 235