Εορτή 25ης Μαρτίου

Κατηγορία: Σχολ. Γιορτές 2021-2022 Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 13 Μαΐου 2022

Τιμή στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες του 1821!

Το 3ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου γιόρτασε την εθνική επέτειο της Επανάστασης του 1821 και τίμησε μέσα από τα μάτια των παιδιών τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες της Ελλάδας. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες της ΣΤ' τάξης που, παρά τις αντίξοες συνθήκες της πανδημίας, μας ταξίδεψαν σε όλο το χρονικό της Επανάστασης και ενσάρκωσαν τα πρόσωπα που συνέβαλαν στον Αγώνα για τη λευτεριά. Οι μικροί θεατές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν ήρωες όπως ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, η Μπουμπουλίνα, ο Κανάρης και η Δέσπω Τζαβέλλα που "ζωντάνεψαν" μπροστά τους, συστήθηκαν και διηγήθηκαν την ιστορία τους ξυπνώντας συναισθήματα χαράς, περηφάνιας και συγκίνησης σε συνδυασμό με τις στολές και τα τραγούδια από την παράδοση που μας μετέφεραν στο κλίμα της εποχής. 

Στη συνέχεια, με αφορμή τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη "Η Ελλας Ευγνωμονούσα", οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης εμπνεύστηκαν και δημιούργησαν προσωπογραφίες.

Και του χρόνου με υγεία ώστε να μαθαίνουμε και να μη λησμονούμε την ιστορία μας και τους ανθρώπους που πάλεψαν γι'αυτήν.

 

 

 

 

 

Εμφανίσεις: 106