Υποστηρίζω τον Αρκτούρο

Κατηγορία: Δράσεις 2014-15 Δημοσιεύθηκε : Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

 

Άγρια ζωή, κομμάτι της ζωής μας.

Υποστηρίζω τον Αρκτούρο.

Προστατεύω τη φύση, το περιβάλλον και την άγρια ζωή.

 

Η κ. Ιωάννα Τσιτσιώνη, φιλόλογος, εθελόντρια του "Αρκτούρου" επισκέφθηκε το σχολείο μας το Δεκέμβρη και μας έκανε γνωστό το έργο του και το πόσο σημαντική για τη λειτουργία του είναι η προσφορά μας.

Τα παιδιά το ήθελαν πολύ και καθώς και οι γονείς ήταν - όπως κάθε φορά - στο πλευρό μας, "υιοθετήσαμε" μια αρκούδα καταβάλλοντας ετησίως κάθε μαθητής μόνο 1?.

Εμείς υιοθετήσαμε το "Μήτσο"! Είναι η πιο μεγαλόσωμη αρκούδα του Καταφυγίου, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες τροφής (περίπου 18 κιλά ημερησίως) και το βάρος του ξεπερνά τα 250 κιλά. Είναι πανέξυπνος, έχει μεγάλη δύναμη και είναι συνήθως ήσυχος. O Μήτσος κατασχέθηκε από αρκουδιάρη στην Τρίπολη το 1992, σε ηλικία 3 ετών και μεταφέρθηκε στο ζωολογικό κήπο της Φλώρινας, απ? όπου προσπάθησε πολλές φορές να αποδράσει χωρίς επιτυχία. Από τον Απρίλιο του 1996 ζει κι αυτός στο Καταφύγιο της Αρκούδας.

  

Υιοθετώ μια αρκούδα σημαίνει ότι εξασφαλίζω ένα μέρος της διατροφής και της περίθαλψής της και βοηθάω τον "Αρκτούρο" να τις φροντίζει καλύτερα. Γιατί αυτές δεν πρόκειται να ζήσουν ποτέ ελεύθερες όπως οι τελευταίες 200 αρκούδες στα βουνά της χώρας μας. Χρειάζονται πάντα την ανθρώπινη φροντίδα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το Πιστοποιητικό υιοθεσίας της αρκούδας μας!!!



 

 

Εμφανίσεις: 308