Οι δράσεις κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού συνεχίζονται...

Κατηγορία: Δράσεις 2015-16 Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 04 Φεβρουαρίου 2016

"Διώξε τον Νταή...!" 

Στα πλαίσια της Πανελλήνιας Ημέρας κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού, στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας, έλαβαν χώρα μια σειρά δραστηριοτήτων.  

Αρχικά έγινε ενημέρωση για το συγκεκριμένο θέμα, για τους τρόπους εκδήλωσης του φαινομένου καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισής του. Ακολούθησε προβολή σχετικών video. Μετά το πέρας κάθε προβολής με την καθοδήγηση των συνεργαζόμενων εκπαιδευτικών κ.Τάμπου Βασιλικής και κ. Γόνη Ειρήνης, οι οποίες οργάνωσαν τις δραστηριότητες για το πρόγραμμα της συγκεκριμένης ημέρας, με ερωτήσεις και απαντήσεις έγιναν κατανοητά τα μηνύματα που καθένα από τα βιντεο αναδείκνυε.

Anti-Bullying Film Gets Shorter Every Time You Share It    Μη με κοροϊδεύεις!   διώξε τον Νταή,χωρίς να τον αγγίξεις!    Έλμερ...ο παρδαλός ελέφαντας!

Ακολούθως οι μαθητές της Στ' τάξης , παρουσίασαν αφίσες και συνθήματα που δημιούργησαν για την ευαισθητοποίηση των συμμαθητών τους πάνω στο φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού, τα οποία είχαν πραγματοποιηθεί με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού Αγγλικής Γλώσσας κ. Κύρου Αικατερίνης.

    

Ακολούθησε video από το "Χαμόγελο του Παιδιού", το οποίο προτρέπει τα παιδιά να μιλήσουν ανοιχτά σε γονείς και εκπαιδευτικούς σε περίπτωση που βιώνουν σχολικό εκφοβισμό.

μίλα τώρα..."χαμόγελο του παιδιού"

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους μαθητές της Ε' τάξης. Ερμήνευσαν το τραγούδι "Χέρια σαν και Αυτά", που είναι σχετικό με το φαινόμενο "bullying" και το οποίο δίδαξε η εκπαιδευτικός Μουσικής κ. Μπακογιάννη Γεωργία. 

               

Κατά την έξοδο από την αίθουσα εκδηλώσεων, οι μαθητές κάθε τάξης είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά την εργασία των μαθητών των τάξεων Α1 και Α2 οι οποίοι εικονογράφησαν το παραμύθι "Η Μόνα σε καινούριο σχολείο" καθώς και τα δικά τους μπαλόνια φιλίας. 

      

 

 

Εμφανίσεις: 515