Εικαστικές Παρεμβάσεις

Κατηγορία: Δράσεις 2017-18 Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

Το Ιδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού προσκάλεσε σε συνεργασία με τον Δήμο Τήνου , τον διεθνούς φήμης Γάλλο καλλιτέχνη κ. Franck Bragigand και τη συνεργάτιδα του κ. Βασιλική Κωνσταντινοπούλου, να υλοποιήσουν σε σχολεία και δημόσιους χώρους της Τήνου χρωματικές και γενικότερες εικαστικές παρεμβάσεις, μέσα από εικαστικά εργαστήρια που θα λειτουργήσουν εντός των σχολείων. Το πρόγραμμα υλοποιείται χάρη σε χρηματοδότηση του ολλανδικού Ιδρύματος Mondriaan Fund, και την υποστήριξη της Fast Ferries Και επαγγελματιών του νησιού μας.

Σήμερα λοιπόν, το σχολείο μας επισκέφτηκε ο κ. Franck Bragigand και η κ. Βασιλική Κωνσταντινοπούλου και πραγματοποιήθηκε συνάντηση-παρουσίαση για όλους τους μαθητές βασισμένη σε video και εικόνες από έργα που έχουν πραγματοποιηθεί στο παρελθόν (διάδραση με τους μαθητές).


                      

     

 

Ακολούθως συγκεκριμένος αριθμός μαθητών συνέχισε την συζήτηση με τον εικαστικό και συμμετείχε σε εργαστήριο που βασίζεται στην εκμάθηση διαφορετικών τεχνικών σχεδίασης και ζωγραφικής καθώς επίσης και στη θεωρία των χρωμάτων μέσα στο πέρασμα των χρόνων.

 

                                  

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα διαμορφωθεί η είσοδος στο εσωτερικό του σχολείου μας σε διαφορετικές αποχρώσεις παστέλ χρωμάτων βασισμένες στη συζήτηση η οποία έγινε με το συγκεκριμένο αριθμό των παιδιών του εργαστηρίου 

                           Πριν

                           

                            Μετά

             

                                              Ευχαριστούμε θερμά τους καλλιτέχνες και τους διοργανωτές!

Εμφανίσεις: 244