Νοιάζομαι και Δρω

Κατηγορία: Δράσεις 2017-18 Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2018

Η σχολική μας μονάδα επελέγη για να συμμετάσχει στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» για το σχολικό έτος 2017-2018.

             Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιούν το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Δεσμός» (www.desmos.org) και το Ίδρυμα Λαμπράκη (www.lrf.gr), με στόχο την καλλιέργεια του εθελοντισμού, της αλληλεγγύης, καθώς και την ενίσχυση μιας στάσης ζωής του ενεργού πολίτη στους μαθητές. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση βιωματικών δράσεων στα σχολεία από εκπαιδευτικούς και μαθητές και στηρίζει τις δράσεις αυτές, μέσα από επιμορφωτικά σεμινάρια, πλήρες παιδαγωγικό πλαίσιο με εκπαιδευτικό υλικό και συνεχή δια ζώσης και εξ αποστάσεως υποστήριξη.

     Κατά το σχολικό έτος 2017-2018, το «Νοιάζομαι και Δρω» διευρύνεται και εφαρμόζεται σε 200 σχολεία σε όλη τη χώρα. Το έργο υλοποιείται χάρη σε ευγενικές δωρεές από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το Κοινωφελές Ίδρυμα Α.Κ. Λασκαρίδη, το Ίδρυμα Α.Γ. Λεβέντη και από το Ίδρυμα Μποδοσάκη, χάρη στην υποστήριξη από το πρόγραμμα crowdfunding Act4Greece και από τις ευγενικές προσφορές σε είδος της Aegean Airlines 

(Οδηγός προγράμματος)

      Οι προετοιμασίες για τη συμμετοχή μας στον α΄ κύκλο του εκπαιδευτικού Προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» ξεκίνησαν.

    Σήμερα Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κυκλάδων και Συντονίστρια του Προγράμματος κ. Μαρκέλλα Παραμυθιώτου βρίσκεται στο νησί μας και παρουσίασε το πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» στους εκπαιδευτικούς στα πλαίσια της επιμόρφωσης.   

    Στη συνέχεια, οι μαθητές την Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια και ακολούθως την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου έγινε η παρουσίαση των βασικών εννοιών "εθελοντισμός", "φιλανθρωπία", "αλληλεγγύη", "ενεργός πολίτης" στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.Κατά τάξη επίσης έφτιαξαν και συμπλήρωσαν  το δικό τους παζλ.

    Οι μαθητές της Στ' Τάξης την Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου ξεκίνησαν την πολιτιστική διαδρομή στην περιοχή του σχολείου μελετώντας το αντίστοιχο τμήμα στο σχέδιο της πόλης μας. 

    Την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου διένειμαν ενημερωτικό φυλλάδιο που αφορά τη συγκέντρωση τροφίμων για να στηρίξουμε την "Κοινωνική Κουζίνα" του τόπου μας. Η δράση γνωστοποιήθηκε στο ευρύτερο κοινό μέσω τοπικής διαδικτυακής ιστοσελίδας (άρθρο Τήνος today)

    Από σήμερα Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου ξεκίνησε η προετοιμασία για τη σύνταξη φυλλαδίου σχετικού με τις διαβάσεις.

Εμφανίσεις: 263