6 Μαρτίου - Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Κατηγορία: Δράσεις 2017-18 Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 06 Μαρτίου 2018

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της βίας στο σχολείο (6 Μαρτίου) πραγματοποιήθηκε, την 6η διδακτική ώρα, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου μας εκδήλωση με σκοπό την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των μαθητών στο ανησυχητικό φαινόμενο της βίας και την επαγρύπνηση της σχολικής κοινότητας.

Πιο συγκεκριμένα προβλήθηκαν οι μορφές που μπορεί να πάρει η σχολική βία μέσα από ένα εκπαιδευτικό βίντεο (νίκησε το νταή χωρίς να τον αγγίξεις)και ακολούθησε διαλογική συζήτηση, νιώσαμε πώς αισθάνεται ο θύτης και το θύμα μέσα από θεατρικό δρώμενο (Νικώ το νταή δημιουργώντας ασπίδα γύρω του) που παρουσιάστηκε από τους μαθητές της Γ' τάξης, προτάθηκαν τρόποι προστασίας του θύματος από τον "νταή" και κλείσαμε την εκδήλωσή μας παροτρύνοντας το θύμα να ζητήσει βοήθεια και να γίνει ο ήρωας των υπερηρώων, που υπάρχουν γύρω μας,αλλά κάνουμε ότι δεν τους βλέπουμε (ταινία "ο ήρωας των υπερηρώων").

Εκπαιδευτικοί και μαθητές κατέληξαν σε μια μεταξύ τους συνθήκη. Όλοι μαζί θα γίνουν μια ασπίδα,τόσο δυνατή που θα σταματήσει κάθε περιστατικό βίας στη σχολική μας κοινότητα.Θα αγκαλιάσουμε ακόμη και το θύτη!Ίσως την αγάπη και τη δύναμή μας την έχει εκείνος μεγαλύτερη ανάγκη...

 Μην φοβάσαι! Σπάσε την ανοχή! Σπάσε τη σιωπή!

Εμφανίσεις: 141