Ενημέρωση- Παρουσίαση προγραμμάτων από Αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος

Κατηγορία: Δράσεις 2017-18 Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Σήμερα Πέμπτη, 31 Μαϊου

  • η Σημαιοφόρος Λ.Σ. Κατσουλάκη Σταυρούλα και
  • η Επικελευστής Λ.Σ. Αβραμίδου Ειρήνη

επισκέφτηκαν το σχολείο μας και παρουσίασαν τα προγράμματα με τίτλο "Προσέχω- Μαθαίνω- Νοιάζομαι". Έχουν εκπονηθεί από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας , Έρευνας και Θρησκευμάτων, στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος σε όλες τις Χώρες- Μέλη του Ο.Η.Ε., με στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης όλων των πολιτών. 

Το πρώτο πρόγραμμα ,για τις μικρές τάξεις Α' -Β,' αφορά την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα, την αποφυγή και τις συνέπειες της έκθεσης στον ήλιο, την προστασία του περιβάλλοντος και τη σωστή συμπεριφορά των παιδιών σε θάλασσες και ακτές.

Το δεύτερο για τις τάξεις Γ'-Δ' -Ε'-ΣΤ', αναφέρεται στην ασφαλή κολύμβηση, στους ναυαγοσώστες , στα θαλάσσια μέσα αναψυχής, στο τι πρέπει να κάνει κάποιος σε περίπτωση που αισθανθεί ότι κινδυνεύει, καθώς και τρόπους αντιμετώπισής τους για το περιβάλλον και άλλα. Επίσης προβάλλει , μέσω μικρής διάρκειας βίντεο, κάποια υδάτινα αθλήματα ,όπου μιλούν Ολυμπιονίκες.

 

                                                      

  

 

 

Μέσα από αυτή την ευαισθητοποίηση των μαθητών δίνεται η ευκαιρία να σκεφτούμε την άρρηκτη σύνδεση των ανθρωπίνων κοινωνιών με το φυσικό περιβάλλον, καθώς και ότι όλοι μαζί σαν σύνολο οφείλουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία του περιβάλλοντος από τους κινδύνους που το απειλούν.

Ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία και την άρτια παρουσίαση των προγραμμάτων από τις εκπροσώπους του Λιμενικού Σώματος.

Εμφανίσεις: 334