Επικαιροποιημένο πρωτόκολλο λειτουργίας των σχολείων

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 06 Ιανουαρίου 2022

Αγαπητοί γονείς, σας ενημερώνουμε σχετικά με το επικαιροποιημένο πρωτόκολλο λειτουργίας του σχολείου που τίθεται σε ισχύ από τις 10 Ιανουαρίου 2022, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες της νέας φάσης της πανδημίας.

Προβλέπεται ένα επιπλέον σελφ τεστ για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας σχολείων για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Επομένως, την εβδομάδα 10-14 Ιανουαρίου, θα διενεργηθούν τρία δωρεάν σελφ τεστ αντί για δύο από τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς. 

Tην πρώτη εβδομάδα, από Δευτέρα 10/1 ως και Παρασκευή 14/01 τα παιδιά θα κάνουν 3 σελφ τεστ. Tο σελφ τεστ πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση της Δευτέρας (10/1), της Τρίτης (11/1) και της Παρασκευής (14/1). Επομένως, τα σελφ τεστ θα γίνουν την Κυριακή, τη Δευτέρα και την Πέμπτη για να έρθουν τα παιδιά στο σχολείο την επόμενη ημέρα.

Από την μεθεπόμενη εβδομάδα (17-21 Ιανουαρίου) τα παιδιά θα κάνουν 2 σελφ τεστ. Tο σελφ τεστ πραγματοποιείται έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση την Τρίτη και την Παρασκευή στο σχολείο όπως και πριν τις γιορτές (δηλαδή κάθε Δευτέρα και Πέμπτη).

Τα δύο δωρεάν εβδομαδιαία σελφ τεστ πλέον θα διενεργούνται όχι μόνο από τους μη εμβολιασμένους μαθητές αλλά επίσης και από τους εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη, φεύγουμε από την λογική του «σταυρού», δηλ. των αυξημένων ελέγχων μόνο στα παιδιά που κάθονται κοντά στο κρούσμα, και επεκτεινόμαστε σε αυξημένους ελέγχους σε όλο το τμήμα. Πλέον όλοι οι μη εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ, κάθε μέρα, για 5 ημέρες.

Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ σε διάστημα 5 ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών σελφ τεστ την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο εβδομαδιαίων σελφ τεστ, δηλαδή συνολικά τρία σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση  για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό σελφ τεστ. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

Οι δηλώσεις για πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού ράπιντ τεστ ή σελφ μαθητών που φοιτούν σε δημόσιες σχολικές μονάδες συνεχίζουν να υποβάλλονται στην πλατφόρμα edupass.gov.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ.

 

 

Εμφανίσεις: 195