"Νοιάζομαι και Δρω" - Απολογιστική Εκδήλωση

Κατηγορία: Εκδηλώσεις Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου 2018

Απολογιστική εκδήλωση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος "Νοιάζομαι και Δρω" για το σχολικό έτος 2017-18.

Στις 8-9 Δεκεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο ξενοδοχείο Titania η 3η Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό στο Σχολείο.

Η επιστημονική αυτή συνάντηση, στην ουσία αποτελεί την εκδήλωση ολοκλήρωσης του προγράμματος "Νοιάζομαι και Δρω", το οποίο εφαρμόζεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας σε 162 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και στοχεύει στην καλλιέργεια του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης στους μαθητές. Στην εκδήλωση παρουσίασαν οι εκπαιδευτικοί του σχολικού δικτύου "Νοιάζομαι και Δρω" τις σύνθετες δράσεις που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, ενώ κλήθηκαν στελέχη του Υπουργείου, στελέχη της εκπαίδευσης, πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπαιδευτικοί, ερευνητές και στελέχη οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, ώστε να συμμετάσχουν σε διάλογο σχετικά με την ενίσχυση της συνείδησης του ενεργού πολίτη στα παιδιά και τους νέους.

Τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, Αγγελική Θεοχάρη, Αργεντίνη Καρατζή, Στυλιανός Μπόρτας, Ιωάννα Ρήγου, Αικατερίνη Κύρου, Κυριακή Βελαλοπούλου, εκπροσώπησε η διευθύντρια κ. Πηνελόπη Διασκούφη παρουσιάζοντας τις δράσεις που υλοποιήθηκαν κατά το Σχολικό Έτος 2017-18. 

  

  

  

 Στα τρία τεύχη που είχαν εκδοθεί προστέθηκαν άλλα δύο, το 4ο τεύχος με τίτλο "Νοιάζομαι και Δρω με την Οικογένεια - Οδηγός για τον Εκπαιδευτικό" και το 5ο τεύχος με τίτλο "Νοιάζομαι και Δρω - Οδηγός για την Οικογένεια".

 

 

Εμφανίσεις: 1087