Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Κατηγορία: Εκδηλώσεις Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2019

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της μαθητικής κοινότητας σχετικά με τον ρόλο και τη σημασία της Ελληνικής Γλώσσας δύο διδακτικές ώρες την Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου, διατέθηκαν για τον σκοπό αυτό.

Αρχικά, έγινε αναφορά στις Παγκόσμιες Ημέρες γενικά και έπειτα στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας και στον θεμελιώδη ρόλο που διαδραματίζει ανά τους αιώνες συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εδραίωση του Ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου πολιτισμού. Εκτενής αναφορά έγινε και στον καθηγητή της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Καλαβρίας, μελετητή της Ελληνικής γλώσσας σε διαχρονικό επίπεδο, ερευνητή της ιστορικής διασποράς και συγγραφέα διδακτικών βιβλίων Αρχαίων Ελληνικών για τα κλασικά Λύκεια της Ιταλίας, καταγόμενο από τον τόπο μας, κ. Γιάννη Κορίνθιο. 

 

   Ακολούθως, προσεγγίσαμε το θέμα μέσω:

α) του οπτικοακουστικού υλικού του Γενικού Λυκείου Τήνου με τίτλο "Το ταξίδι των λέξεων", "Το ΓΕΛ Τήνου .... στη Νάπολη της Ιταλίας",

  

 

 β) του θεατρικού δρώμενου για την αξία και την διαχρονικότητα της Ελληνικής γλώσσας με τίτλο "Η Ελληνική γλώσσα μέσα από τα μάτια των νέων" των Εκπαιδευτηρίων Δούκα, με αναφορά στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας.

 

Κλείσαμε με λεξιλογικά παιχνίδια κατά τάξη.

Εμφανίσεις: 1317