Βιωματικό Εργαστήρι Γ' Τάξης

Κατηγορία: Προγράμματα 2022-23 Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 28 Μαΐου 2023

"Διαφορετικότητα σημαίνει ότι ο ένας είναι καλύτερος και ο άλλος χειρότερος; Αλλιώτικη εμφάνιση, σπίτι και οικογένεια, προτιμήσεις και δεξιότητες, γλώσσα επικοινωνίας; Ο καθένας μας είναι διαφορετικός με τα δικά του χαρακτηριστικά και είναι σημαντικός για αυτά που καταφέρνει" (από την περιγραφή του προγράμματος).

Την Πέμπτη, 11  Μαΐου 2023, οι μικροί μαθητές και οι μαθήτριες της Γ' τάξης αναχώρησαν από το σχολείο με προορισμό τη Μονή Ουρσουλινών στο χωριό των Λουτρών και σκοπό να πάρουν μέρος σε βιωματικό εργαστήρι με θέμα τη διαφορετικότητα. Τις δράσεις του προγράμματος σχεδίασε ο κ. Γεώργιος Ευγενικός, καλλιτεχνικός διευθυντής του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών "Το σπίτι των παραμυθιών - το Μουσείο αλλιώς" και υλοποίησε σε συνεργασία με επαγγελματίες από την Τήνο, όπως τη Μαρκησία Αρμάου, την Ευγενία Γεωργιάδου, τη Λίλα Βιδάλη και τη Φραντζέσκα Παπαγιαννοπούλου. 

Τα παιδιά άκουσαν μύθους και παραμύθια με θέμα τη διαφορετικότητα, συνεργάστηκαν σε βιωματικές δραστηριότητες, ζωφράφισαν με το στόμα, έπαιξαν με το σύστημα γραφής τυφλών Braille και την ελληνική νοηματική γλώσσα και έφτιαξαν τις δικές τους χειροτεχνίες. 

Ευχαριστούμε θερμά την Κάριτας Νάξου - Τήνου - Άνδρου - Μυκόνου για την οργάνωση του εργαστηρίου, καθώς και όλους τους συντελεστές! 

Εμφανίσεις: 137