Ο Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων στο σχολείο μας!

Κατηγορία: Δράσεις 2015-16 Δημοσιεύθηκε : Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2016

Τα τελευταία δύο χρόνια μέσω e- mail υπήρχε επικοινωνία μεταξύ Επισκοπής Μπραζαβίλ- Γκαμπόν και 3ου Δημοτικού Σχολείου, τόσο για το έργο του Επισκόπου στην ορθόδοξη χριστιανική ιεραποστολή στην Αφρική, όσο και για τις δράσεις του σχολείου μας. 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων είχε προτείνει κατά την παραμονή στη γενέτειρά του, να προσκληθεί ο Σεβασμιότατας για να μιλήσει στους μαθητές και στις μαθήτριες για το ιεραποστολικό έργο της Εκκλησίας και συγκεκριμένα της Επισκοπής του. Σκοπός της πρόσκλησης θα ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με την προσφορά στον συνανθρωπο.

Πράγματι σήμερα, Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2016, επισκέφτηκε το σχολείο μας ο επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν Παντελεήμων. Μέσα από την ομιλία του και τις εικόνες που παρουσίασε διαπιστώσαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, τις κοινωνικές και φυλετικές διαφορές των ηπείρων, μάθαμε για αυτόν "τον άλλο κόσμο" τον τόσο διαφορετικό, τον άγνωστο για μας που όμως υπάρχει...

Συγκινηθήκαμε με την απλότητά του, τον γλυκό τρόπο που προσέγγισε τα παιδιά και το πηγαίο χαμόγελο που προκύπτει από την ηθική ικανοποίηση που νιώθει ο άνθρωπος που προσφέρει. Τον συγχαίρουμε για το έργο που επιτελεί,τον θαυμάζουμε και χαιρόμαστε που ένας συντοπίτης μας προσφέρει απλόχερα ΑΓΑΠΗ στα παιδιά ενός τόπου που υποφέρει. 

Τελικά κάποιος μπορεί να είναι τόσο σπουδαίος , αλλά ταυτόχρονα και τόσο απλός...! 

   

  

Εμφανίσεις: 160