Η δύναμη είναι στο χέρι σου!

Κατηγορία: Δράσεις 2016-17 Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2016

 Φέτος, όλα τα σχολεία της Ελλάδος και της Κύπρου ενώνονται για να στηρίξουν ένα σχολείο στην Αφρική.

Τον Ιούνιο του 2016, 42 Ανάδοχοι Παιδιού και εθελοντές ταξίδεψαν στην Ουγκάντα με σκοπό να χτίσουν 2 αίθουσες στο δημοτικό σχολείο του χωριού Γκαλαγκάλα. Οι τάξεις ολοκληρώθηκαν αλλά κάποια παιδιά εξακολουθούν να κάνουν μάθημα κάτω από τα δέντρα.Το σχολείο χρειάζεται ακόμα δυο αίθουσες για να ολοκληρωθεί και να μπορούν όλα τα παιδιά να τελειώνουν το δημοτικό.

Το χωριό Γκαλαγκάλα βρίσκεται σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Αφρικής, στη Βόρεια Ουγκάντα, όπου για 20 χρόνια ο εμφύλιος πόλεμος στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους και ισοπέδωσε κάθε υποδομή, από δρόμους μέχρι σχολεία και κλινικές. Περισσότεροι από 1,6 εκατομμύριο άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους και κατέληξαν σε καταυλισμούς για να γλιτώσουν.

Στην Actionaid  θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να αποκτήσουν τις δυο τάξεις, ώστε να χωράνε όλα τα παιδιά. Για αυτό το λόγο δημιουργήσαμε μια μοναδική καμπάνια που ενώνει όλα τα σχολεία στην Ελλάδα και την Κύπρο με έναν κοινό στόχο: 2 νέες τάξεις για το σχολείο στη Γκαλαγκάλα!

Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ.

                                      Αρ. Πρωτοκόλλου: Φ16/194962/Δ2

Για να βοηθήσουμε κι εμείς, αρκεί να αποκτήσουμε το βραχιολάκι της καμπάνιας. καταβάλλοντας μόνο 2?.

 Τα βραχιολάκια θα αποσταλούν στο σχολείο μας, θα μοιραστούν και όλοι μαζί θα γράψουμε μηνύματα αλληλεγγύης στους μαθητές του σχολείου της Γκαλαγκάλα.

 

 

 

Όλοι μαζί μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το σχολείο.


                                  

 

           Τα βραχιολάκια στολίζουνε τα χέρια μας και γαληνεύουν την καρδιά μας!

 

               Από την οργάνωση εστάλησαν βεβαίωση συμμετοχής και ευχαριστήρια επιστολή  

 

Εμφανίσεις: 194