3 Δεκεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Κατηγορία: Δράσεις 2016-17 Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 04 Δεκεμβρίου 2016

3 Δεκεμβρίου-Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

"Μπορώ να προσφέρω ό,τι και συ,φτάνει να 

δώσεις τα εφόδια και την ευκαιρία..."

 

Το 1992, η Γενική Συνέλευση του Ο.Η.Ε. , ανακήρυξε την 3η Δεκεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Κάθε χρόνο αυτή η μέρα δίνει ακόμα μία ευκαιρία στην κοινωνία  να εστιάσει την προσοχή της στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία, βελτιώνοντας έτσι την ποιότητα ζωής τους και υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που θα αναπτύξουν νέες προοπτικές για την κοινωνική τους ενσωμάτωση.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναφέρει ότι περισσότερο από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι είναι άτομα με αναπηρία,ενώ περίπου 190.000.000 αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες στην καθημερινή τους ζωή. 

 Τα άτομα με αναπηρία δε ζητάνε να γίνει η ζωή τους ευκολότερη. Ζητάνε να γίνει η ζωή τους ΙΣΗ με τη δική μας. Στόχος πρέπει να είναι όχι η τυπική αλλά η πραγματική ισότητα, η οποία σημαίνει ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου. Αυτό που πρέπει να επιδιώκεται είναι ο σεβασμός της ατομικής και ομαδικής ιδιαιτερότητας.

 

ΝΑΙ στις ίσες ευκαιρίες

ΝΑΙ στην αξιοπρέπεια

ΝΑΙ στην εργασία

ΟΧΙ στην Περιθωριοποίηση ~ΟΧΙ στην Κοινωνική Απομόνωση  

 Στο σχολείο μας, την Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου έγινε αφιέρωμα στην Παγκόσμια Ημέρα για τα Α.με.Α το οποίο παρακολούθησαν οι μαθητές των τάξεων Δ', Ε', ΣΤ'. Δόθηκε έμφαση στη λέξη "αναπηρία", στα μέτρα που ΄χει λάβει η πολιτεία και τονίστηκε ότι τα  άτομα με αναπηρία  έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες στη ζωή.

Στολίζουμε και ευχόμαστε στα Άτομα με Αναπηρία

Καλές Γιορτές!

 

Λόγω των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στην αίθουσα εκδηλώσεων και της ετοιμασίας για τη χριστουγεννιάτικη γιορτή  δεν ολοκληρώθηκε το αφιέρωμα στις 3 Δεκεμβρίου για τα Άτομα με Αναπηρία. Σήμερα, λοιπόν, ημέρα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε παρουσίαση στους μαθητές του σχολείου μας.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τον όρο "αναπηρία", να διακρίνουν τα είδη και τους τρόπους ένταξης των ατόμων με ειδικές ανάγκες σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας (σχολείο, παιχνίδι, κοινωνία κ.α.)

Τέλος προβλήθηκαν ένα " σπoτ της unicef " για ευαισθητοποίηση προς τα άτομα με αναπηρίες και μια ταινία μικρού μήκους "το δώρο"

προτεινόμενες συνδέσεις:Αγάπη στη διαφορετικότηταΟ Νικόλας, ένα αλλιώτικο αγόρι
Εμφανίσεις: 176