6η Μαρτίου!

Κατηγορία: Δράσεις 2016-17 Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017

Το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε την περσινή σχολική χρονιά, στα πλαίσια της πρόληψης της βίας και του σχολικού εκφοβισμού, τη φετινή είχε μεγαλύτερη διάρκεια. Από αρχές Φεβρουαρίου εως και τα μέσα Μαρτίου.

Κατά τάξη πραγματοποιήθηκαν οι δραστηριότητες:

Α': Τη γνωστή ιστορία "Τα μπαλόνια της φιλίας" διάβασαν οι μικροί μαθητές και τα ζωγράφισαν.

Β': Μελετήθηκε το βιβλίο "Μέλπω η μοναδική

          

Γ': Οι μαθητές αφού διάβασαν τις ιστορίες "Τρέχει ,τρέχει ο Ορφέας...", "Ένα αλλιώτικο μετάλλιο", "Μοναξιά μου όλα",αποτύπωσαν τις σκηνές που τους άρεσαν στις ζωγραφιές τους. Επίσης οι μικροί καλλιτέχνες έβαλαν τα δυνατά τους, επινόησαν συνθήματα και φιλοτέχνησαν δυο από αυτά, τα οποία αναρτήθηκαν στο χώρο υποδοχής του Σχολείου.

 

                

                                    

Δ': "Το αυτοβιογραφικό μου ποίημα". Κάθε μαθητής έφτιαξε το δικό του ποίημα που μιλούσε για τον εαυτό του προκειμένου να καλλιεργήσουμε την αποδοχή της διαφορετικότητας.

                     

Ε': Τα συνθήματα που επινόησαν οι μαθητές της Γ' τάξης επιμελήθηκαν οι μεγαλύτεροι μαθητές προκειμένου να περάσουν με ζωντάνια και δυναμικότητα το μήνυμά τους σε όλους τους μαθητές του σχολείου.

 

Στ': " Το Αλφαβητάρι του σχολικού εκφοβισμού". Οι μαθητές χωρίστηκαν σε τέσσερις ομάδες. Καθεμιά έφτιαξε το δικό της Αλφαβητάρι. Στη συνέχεια ένα κοινό που "δέθηκε" σε μικρό άλμπουμ.

               

Επίσης οι μαθητές της ίδιας τάξης στόλισαν την είσοδο της αίθουσά τους,  με συνθήματα στην Αγγλική Γλώσσα,για το ίδιο θέμα.

   

     

Ε' -Στ': Οι μαθητές απάντησαν στο ερωτηματολόγιο "Η Βία στα σχολεία",  σε τεστ αυτοεκτίμησης και επίσης σε ερωτηματολόγιο του Υπουργείου Παιδείας που αφορά τη διερεύνηση περιστατικών βίας και εκφοβισμού στις σχολικές μονάδες.

Το πρόγραμμα θα κλείσει με τη δραματοποίηση-παρουσίαση του λογοτεχνικού βιβλίου του Αντώνη Παπαθεοδούλου "Σι Σου Ντο".

 

σι σου ντο- δραματοποίηση (δες εδώ)

Σήμερα με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας για τη Βία και τον σχολικό εκφοβισμό έγινε αφιέρωμα- παρουσίαση από τον εκπαιδευτικό κ. Δημήτριο Αδαμίδη την 5η και 6η διδακτική ώρα.

 Κλείνοντας παραθέτουμε αφίσα και προτεινόμενα βιβλία από τις εκδόσεις Μεταίχμιo.

 

Εμφανίσεις: 366