Τρέφομαι σωστά, ζω υγιεινά!

Κατηγορία: Δράσεις 2016-17 Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Την Πέμπτη 9  Μαρτίου,  στα πλαίσια του Προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα «Τρέφομαι σωστά, ζω υγιεινά» που υλοποιείται από την Γ΄ και την Δ? τάξη ,  ζυμώσαμε κουλουράκια με βάση το λάδι και το πορτοκάλι.

Συγκεντρώσαμε όλα τα υλικά (δείτε πώς),τα ζυμώσαμε και στο τέλος προσθέσαμε το καβουρδισμένο σουσάμι, το οποίο μας  γαργάλησε τη μύτη. Έπειτα δώσαμε στη ζύμη μορφή πλάθοντας με περίσσεια τέχνη και μεράκι  τα κουλουράκια μας. Βάλαμε τα δημιουργήματά  μας σε λαμαρίνες και τα στείλαμε στον  φούρνο.

 

                        

Η μυρωδιά από τα φρεσκοψημένα κουλουράκια απλώθηκε σε όλο το σχολείο μας, τα οποία γεύτηκαν με όρεξη οι μαθητές. 

                        

Ευχαριστούμε τον φούρνο "Άρτιον" και το προσωπικό του για την προθυμία τους να μεταφέρουν και να ψήσουν τα κουλουράκια μας.

Οι μικροί μαθητές είχαν πολλές απορίες σχετικά με τις ελιές και το ελαιόλαδο , γι' αυτό και ψάξαμε συλλογικά να βρούμε απαντήσεις. Με όλα όσα συγκεντρώσαμε, φτιάξαμε το δικό μας "χαρτονοβιβλίο"(lapbook).

          

Με την κ. Ελίζα Γιαννησοπούλου μιλήσαμε για τα συστατικά των τροφίμων που πρέπει όλοι να διαβάζουμε στις ετικέτες. Αυτή η συζήτηση μαζί της ήταν και η τελευταία μιας σειράς συναντήσεων που πολλά πρόσφερε στα παιδιά των τάξεων Γ' και Δ'. Σαν επισφράγισμα όλης αυτής της συνεργασία , της πρόσφεραν δώρο ζωγραφιές με πολλά χρώματα , έτσι όπως ακριβώς πρέπει να είναι το καθημερινό τους πιάτο.

 

Εμφανίσεις: 140