Οι μαθητές του Γ1 μαθαίνουν χρωματίζοντας λουλούδια!

Κατηγορία: Δράσεις 2016-17 Δημοσιεύθηκε : Κυριακή, 07 Μαΐου 2017

Στη Μελέτη  μάθαμε ότι τα φυτά έχουν ρίζα,βλαστό και φύλλα. Η ρίζα είναι το «σφουγγάρι» του φυτού και απορροφά νερό και χρήσιμες ουσίες που είναι διαλυμένες σ' αυτό. Ο βλαστός έχει  μικρούς «σωλήνες» και ανεβάζει τις χρήσιμες ουσίες στα φύλλα. Τα φύλλα «μαγειρεύουν» την τροφή του φυτού, με τη βοήθεια του ήλιου και του αέρα.

Εντυπωσιαστήκαμε αλλά γεμίσαμε απορίες..Πώς ανεβάζουν τις χρήσιμες ουσίες στα φύλλα; Υπάρχει τρόπος να δούμε αυτούς τους μικρούς «σωλήνες» του φυτού; 

Με τη βοήθεια του δασκάλου μας κ. Δημήτρη Αδαμίδη συνδυάσαμε διάφορα αντίκειμενα όπως το μάθημα της Μελέτης Περιβάλλοντος, την επιστήμη της Χημείας και την Αισθητική Αγωγή και πειραματιστήκαμε. Τοποθετήσαμε λευκά τριαντάφυλλα σε νερό που το είχαμε χρωματίσει  με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Ορίστε το αποτέλεσμα!

                                            

 


Στη συνέχεια είχαμε την απορία για το τι θα γίνει αν βάλουμε το λευκό μας λουλούδι σε διαφορετικά χρώματα. Έτσι με τη βοήθεια του δασκάλου μας κόψαμε το βλαστό σε δύο κομμάτια και βάλαμε το κάθε κομμάτι σε διαφορετικό χρώμα. Το αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Φανταστικό!!!!! Χρωματίσαμε τα λευκά μας τριαντάφυλλα χωρίς κανένα κόπο!!

   

     Καταφέραμε ακόμα να δούμε και τους μικροσκοπικούς σωλήνες (αγγεία) στο πέταλο του λουλουδιού!!!!!!!

                           

Εμφανίσεις: 213