3 Δεκεμβρίου - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Κατηγορία: Δράσεις 2021-22 Δημοσιεύθηκε : Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021

Η Παγκόσμια Ημέρα για τα άτομα με αναπηρία εορτάζεται σε όλον τον πλανήτη κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου προωθώντας την ενημέρωση και την κατανόηση της κοινωνίας σε θέματα αναπηρίας. 

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου, θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά σχετικά με τα δικαιώματα της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ανθρώπων με αναπηρία, αφιέρωσε τη συγκεκριμένη ημέρα για τον σκοπό αυτό. Τα παιδιά βρέθηκαν στο Δημοτικό Γήπεδο και πήραν μέρος σε δραστηριότητες ενημέρωσης, ενσυναίσθησης και αφύπνισης, σε παιχνίδια, αθλοπαιδιές και συζήτηση σχετικά με το θέμα. 

Επίσης, στο πλαίσιο του εργαστηρίου δεξιοτήτων με τίτλο «Διαφορετικότητα και Αποδοχή – από τη λογοτεχνία στην πραγματική ζωή» οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γ’1 προσπάθησαν να αποτυπώσουν με δύο λόγια τι ένιωσαν μέσα από αυτή την εμπειρία και οι απαντήσεις τους ήταν αξιοσημείωτες.

Ακολούθως, ο Διευθυντής του σχολείου κ. Ευάγγελος Λαγουρός και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Γεώργιος Βιδάλης έφεραν σε επαφή αντιπροσωπεία μαθητών με το τοπικό Σωματείο ΑμεΑ «Έχουμε δικαίωμα». Πρόσφεραν έναν πίνακα με συλλογή από φωτογραφίες που παρουσίαζαν τις δραστηριότητες των παιδιών και μαζί με τα μέλη του Σωματείου δημιούργησαν χριστουγεννιάτικες κατασκευές. 

Ελπίζουμε ότι οι δράσεις αυτές έδωσαν τη δυνατότητα στα παιδιά να αντιληφθούν τη διαφορετικότητα αλλά και την ισότητα.

Ξέρουμε ότι είστε ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ.

Θέλουμε να είμαστε όλοι ΙΣΟΙ.

 

 

Εμφανίσεις: 125