9η Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Κατηγορία: Δράσεις 2022-23 Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 05 Νοεμβρίου 2022

Στο πλαίσιο της εναρμόνισης του εορτασμού της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022, με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού Φυσικής Αγωγής κ. Διονύση Αναγνωστόπουλου, προκειμένου να αναδειχθεί η θεμελιώδης σημασία της σωματικής άσκησης, της υγιεινής διατροφής και του αθλητισμού για την υγεία.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας μυήθηκαν στα μυστικά της σωστής για την ηλικία τους διατροφής από την κ. Πηνελόπη Λαγουρού, διαιτολόγου – διατροφολόγου, η οποία μέσα από μια ενδιαφέρουσα και διαδραστική παρουσίαση, τόνισε τα τρόφιμα που πρέπει να καταναλώνουν οι μικροί μαθητές προκειμένου να έχουν ενέργεια και υγεία για να ανταπεξέλθουν στις δραστηριότητές τους. 

Έπειτα, οι μαθητές και οι μαθήτριες πήραν μέρος σε ένα παιχνίδι γευσιγνωσίας προσπαθώντας να μαντέψουν τις τροφές που δοκίμαζαν.

Στο τέλος, οι μαθητές και οι μαθήτριες πήγαν στο δημοτικό γήπεδο στο Βίντσι, συνοδεία των εκπαιδευτικών του σχολέιου, όπου χάρηκαν τη μέρα με αθλητικές δραστηριότητες και παιχνίδι! 

Μέσα από το παιχνίδι και τις αθλητικές δραστηριότητες, μέσα από την συστηματική ενασχόληση με τον αθλητισμό, μέσα από το σχολικό περιβάλλον, τα παιδιά μας ωφελούνται από την ευεργετική επίδραση του αθλητισμού στη ζωή τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Εμφανίσεις: 93