Ενημέρωση για τη δια ζώσης επαναλειτουργία του Σχολείου μας

Κατηγορία: Ανακοινώσεις Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 06 Μαΐου 2021

Αγαπητοί γονείς,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την αρ. 50209/ΓΔ4/5-5-2021 απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, από τη Δευτέρα, 10 Μαΐου, αρχίζει η δια ζώσης επαναλειτουργία του Σχολείου μας μέσω δωρεάν αυτοδιαγνωστικής δοκιμασίας ελέγχου (self-test). Επισημαίνεται ότι κανονικά από 10/5 θα λειτουργήσει και το ολοήμερο τμήμα.

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό καλούνται τη Δευτέρα 10 Μαΐου να προσέλθουν στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test). Υπενθυμίζεται ότι η χρήση του self-test δρα συμπληρωματικά στα ήδη ισχύοντα μέτρα, όπως η χρήση μάσκας και αντισηπτικού, η προσέλευση των μαθητών από τις διαφορετικές εισόδους, ο τακτικός αερισμός των χώρων κτλ.

Η προμήθεια του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου γίνεται δωρεάν από το φαρμακείο με την επίδειξη του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), του προσωρινού Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης του άρθρου 248 του ν. 4782/2021 (Α’ 36) (ΠΑΜΚΑ) ή του Προσωρινού Αριθμού Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ) και της αστυνομικής ταυτότητας ή οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ταυτοποίησης.

Διενεργείται ΠΡΙΝ την έναρξη των μαθημάτων της Δευτέρας και της Πέμπτης, από μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς. Ο έλεγχος διενεργείται έως και είκοσι τέσσερις ώρες πριν την προσέλευση στην σχολική μονάδα.  Το πρώτο τεστ είναι ήδη διαθέσιμο από την  Τετάρτη 5 Μαΐου, σε όλη τη χώρα. Από τη Δευτέρα 10/5 θα μπορείτε να παραλάβετε και το 2ο τεστ της ερχόμενης εβδομάδας.

Το αποτέλεσμα του self-test δηλώνεται μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται οι γονείς/κηδεμόνες με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας συγκεκριμένα στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του self-test. Για τους μαθητές, εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μαζί τους κάθε ημέρα και θα την επιδεικνύουν στους εκπαιδευτικούς την πρώτη ώρα της Δευτέρας και της Πέμπτης. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, μπορεί να συμπληρώνεται χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/τη δήλωση αρνητικού αποτελέσματος.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.  Εάν ο/η μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, στη σχολική μονάδα, για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

 

 

Εμφανίσεις: 478