Το Καρναβάλι "ζωντανεύει"!

Κατηγορία: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις 2016-2017 Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 04 Μαρτίου 2017

Oi μαθητές των τάξεων  Γ' ,Δ', Ε' και Στ' είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά έναν από τους πίνακες του Τήνιου καλλιτέχνη Νικόλαου Γύζη με θέμα: Το καρναβάλι στην Ελλάδα- Αποκριά στην Αθήνα.

Η επαφή μας με το συγκεκριμένο έργο έγινε με αφορμή τον εορτασμό της ΑποκριάςΈγινε αναφορά από τους εκπαιδευτικούς στη ζωή και το έργο του καλλιτέχνη,στο εικαστικό ρεύμα του ακαδημαϊκού ρεαλισμού ή αλλιώς γνωστού ως "Σχολή του Μονάχου", της οποίας υπήρξε εκπρόσωπος.

Εντοπίσαμε στο έργο στοιχεία που το χαρακτηρίζουν. Τα παιδιά παρατήρησαν και σύγκριναν τη διαφορετικότητα των εποχών(σπίτι, ενδύματα, συνήθειες), εντυπωσιάστηκαν από τις σκιάσεις και τα χρώματα του έργου, συζητήθηκαν τα συναισθήματα που τόσο γλαφυρά απεικονίζονται στις μορφές που αποτύπωσε ο καλλιτέχνης στον πίνακα, μέσα από μια εικόνα παγωμένη στον χρόνο. 

  

Εμείς ,όμως, την εικόνα αυτή τη ζωντανέψαμε. Δώσαμε στα πρόσωπα έκφραση, λόγο και κάναμε τη στιγμή να έχει συνέχεια. Κάναμε τον πίνακα του Γύζη να ζήσει το σήμερα και γίναμε πρωταγωνιστές του έργου του.

Δ' Δημοτικού

   

Στ' Δημοτικού

     

 

το καρναβάλι "ζωντανεύει" από την Στ' Δημοτικού  Το καρναβάλι του Γύζη "ζωντανεύει" 2

Εμφανίσεις: 362