Επίσκεψη μαθητών του σχολείου μας στο φυτώριο και στο υδραγωγείο!

Κατηγορία: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις 2016-2017 Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 16 Μαΐου 2017

Οι μαθητές της Γ' και Δ' τάξης , στα πλαίσια του προγράμματος που υλοποιήθηκε με θέμα "το νερό", επισκέφτηκαν το υδραγωγείο της Τήνου. Εκεί ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Βιδάλης τους περιέγραψε την πορεία του νερού από το υδραγωγείο μέχρι το σπίτι μας. Ακολούθησε συζήτηση και λύθηκαν όλες οι απορίες των παιδιών.Συμπεράναμε ότι:

Το νερό στη ζωή μας κάνει κύκλους! Μας ξεδιψά, μας δροσίζει, αγγίζει όλες τις αισθήσεις μας!Το είδαμε να πέφτει με ορμή στη δεξαμενή, το ακούσαμε, το αγγίξαμε, το γευτήκαμε όπως άλλωστε κάνουμε καθημερινά! Είναι το βασικό στοιχείο της ζωής.

Με αυτό δίνουμε ζωή και στα φυτά.Αυτό διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά όταν στη συνέχεια βρεθήκαμε στο φυτώριο του Συλλόγου "Οι Φίλοι του Πρασίνου".Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γιάννης Ψάλτης μας ξενάγησε στο χώρο αυτό όπου είδαμε τα νεαρά φυτά, μας μίλησε για κάποια από αυτά, ιδιαίτερα για τη Χαρουπιά και για το σημαντικό έργο του Συλλόγου. 

    

                          

                

 Φεύγοντας υποσχεθήκαμε ότι θα ασχοληθούμε πιο οργανωμένα με αυτό το πολύτιμο για την υγεία μας δέντρο και τη νέα σχολική χρονιά θα κάνουμε αφιέρωμα στο φυτό αυτό!

Εμφανίσεις: 284