Επίσκεψη στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου

Κατηγορία: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις 2021-2022 Δημοσιεύθηκε : Σάββατο, 11 Δεκεμβρίου 2021

Την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2021, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών επισκέψεων που πραγματοποιούνται κατά το τρέχον σχολικό έτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες των τάξεων B', Γ'2 και ΣΤ' του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Πανελλήνιο Ιερό 'Ιδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου.

Μετά από τον εκκλησιασμό και τον χαιρετισμό που απηύθυνε μοναχός του Αγίου Όρους που βρίσκεται στο νησί, οι μαθητές είχαν την ευκαρία να ξεναγηθούν στο Κειμηλιοφυλάκειο όπου είδαν έργα αργυροχοΐας και χρυσοκεντητικής εκτεθειμένα σε προθήκες. Στη συνέχεια ξεναγήθηκαν στην Πινακοθήκη όπου είχαν τη δυνατότητα να θαυμάσουν εκατόν είκοσι πέντε πίνακες Ελλήνων και ξένων ζωγράφων, τους οποίους δώρισε στο Ίδρυμα το 1960 στη μνήμη των γονέων του ο Αθανάσιος Παπαδόπουλος, ένας ευσεβής χριστιανός και λάτρης της Τήνου καθώς και προσωπογραφίες της οικογένειας του δωρητή. 

Εντύπωση έκαναν στα παιδιά και τα τεράστια ελεφαντόδοντα, κάποια από τα οποία είχαν υπέροχες σκαλιστές παραστάσεις και ένας κόκκος αραβοσίτου πάνω στον οποίο ήταν γραμμένη η Κυριακή προσευχή. 

Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό του Π.Ι.Ι.Ε.Τ. για τη φιλοξενία και την ξενάγηση στους χώρους του.

 

 

 

 

Εμφανίσεις: 140