Διεθνής Ημέρα Μουσείων στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας Πύργου

Κατηγορία: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις 2021-2022 Δημοσιεύθηκε : Πέμπτη, 02 Ιουνίου 2022

Την Τετάρτη, 25 Μαΐου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, με θέμα «Η Δύναμη των Μουσείων», οι μαθητές και μαθήτριες των τάξεων Γ’, Δ’ , Ε’ και ΣΤ’ του σχολείου μας πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας  του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) στον Πύργο και πήραν μέρος σε εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μαζί με τους εκπαιδευτικούς Αργεντίνη Καρατζή, Κατερίνα Γεωργιάδη, Γιάννα Ρήγου, Στέλιο Μπόρτα, Σοφία Καπατσέλου και Κατερίνα Κύρου.

Με σκοπό τη γνωριμία με τον τόπο και τους τεχνίτες του, οι μαθητές περιηγήθηκαν στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου και ενημερώθηκαν για τη ζωή και τα έργα Τηνίων καλλιτεχνών. Έπειτα έπιασαν τα εργαλεία των μαρμαρογλυπτών, τον μαντρακά, το βελόνι και το ντισλίδικο και δοκίμασαν την τέχνη του μαρμαρογλύπτη λαξεύοντας το μάρμαρο. Στη συνέχεια και έχοντας συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες ξεκίνησαν ένα πρωτότυπο κυνήγι θησαυρού στο χωριό του Πύργου, όπου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικά κτήρια, εργαστήρια και οικίες γνωστών καλλιτεχνών, φημισμένα έργα μαρμαροτεχνίας και άλλα σημεία που διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της τηνιακής μαρμαροτεχνίας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιάννη Μιχαήλ και την κ. Κατερίνα Λαμέρα για την εξαιρετική φιλοξενία και ξενάγηση στους χώρους του μουσείου και του χωριού του Πύργου!

 

Εμφανίσεις: 143