Επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Άνδρου

Κατηγορία: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις 2021-2022 Δημοσιεύθηκε : Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022

Τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2022, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης του σχολείου μας επιβιβάστηκαν στο πλοίο και ταξίδεψαν με προορισμό το νησί της Άνδρου και σκοπό να πάρουν μέρος στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Το μονοπάτι του νερού» που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Άνδρου (ΚΕ.Π.Ε.Α. Άνδρου), στον Όρμο Κορθίου, με αφορμή το μάθημα των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, συνοδεία των εκπαιδευτικών κ. Ιωάννας Ρήγου, κ. Αργεντίνης Καρατζή, κ. Αικατερίνης Κύρου και των γονέων/κηδεμόνων τους.

Αρχικά, τα παιδιά παρακολούθησαν οπτικοακουστικό υλικό με σκοπό την ενημέρωσή τους σχετικά με τον κύκλο του νερού και την ευαισθητοποίησή τους στα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα της ρύπανσης, της μόλυνσης του νερού καθώς και της κακοδιαχείρισής του. Διαπίστωσαν και κατανόησαν πόσο σημαντικό αγαθό είναι το νερό για τη ζωή στον πλανήτη και συζήτησαν σχετικά με το πώς θα το διαχειριζόμαστε σωστά.  Στη συνέχεια, πληροφορήθηκαν για τους οργανισμούς που βρίσκονται στο νερό και έμαθαν να τους αναγνωρίζουν.

Έπειτα, φόρεσαν τις γαλότσες τους και ξεκίνησαν την πεζοπορία προς την τοποθεσία όπου έγιναν οι δειγματοληψίες νερού. Οι μαθητές ακολουθώντας την πορεία του νερού, συνέλεξαν νερό για ανάλυση από διάφορα σημεία καταγράφοντας τη χλωρίδα και πανίδα. Η μελέτη και προσεκτική αξιολόγηση των οργανισμών που εντόπισαν στο νερό, τους οδήγησε στο συμπέρασμα ότι το νερό της συγκεκριμένης πηγής ήταν καθαρό. 

Ευχαριστούμε θερμά τον εκπαιδευτικό κ. Νίκο Χαζάπη, αναπληρωτή υπεύθυνο του ΚΕ.Π.Ε.Α. Άνδρου, για την εξαιρετική υλοποίηση, ξενάγηση και φιλοξενία τόσο στους χώρους του ΚΕ.Π.Ε.Α. όσο και στο πεδίο βιωματικής προσέγγισης του προγράμματος.  

 

Εμφανίσεις: 147